Agility

Agility

Agility är en sport för hundar där teamet bestående av hunden och föraren tävlar på en bana med olika hinder. Målet är att slutföra banan så snabbt som möjligt utan fel.

Banorna varierar från tävling till tävling, men typiska hinder kan inkludera hopphinder, slalom, balansplattformar, tunnlar och A-ramper. Hunden och föraren behöver arbeta tillsammans för att navigera banan och ta sig igenom hindren på ett snabbt och effektivt sätt.

Agility tävlingar är uppdelade i olika klasser beroende på hundens storlek och erfarenhet. Hundar tävlar i olika höjd- och svårighetsnivåer, vilket gör att alla hundar kan delta och ha roligt.

Poäng ges för tid och antal hinderfel, där felen kan vara att hunden kommer in fel på ett hinder, missar att ta ett hinder eller går utanför banan. Det team som har på kortast tid och färre fel vinner tävlingen.

Agility är en fysiskt krävande och rolig sport för både hundar och förare. Det stärker relationen, bygger självförtroende och kan också vara en väg för hundar att få utlopp för sin energi på ett positivt sätt.

Här nedan kan du se vad området handlar om – Roligt att titta på och ännu roligare att göra!